torsdag den 18. oktober 2007

Delikatesser

Hermed lidt grønlandske specialiteter, som mine smagsløg havde fornøjelsen af at opleve forleden - havde dog prøvet det meste (med mere) i forvejen! Jeg er jo en smule kræsen og synes derfor det vil være lidt unfair at beskrive disse oplevelser i detaljer, men overordnet ligger de ogenlunde på niveau med sushi. Først har vi mattak (dvs. rå hvalhud og hvalspæk - vist nok marsvin i dette tilfælde), dernæst hhv. tørrede rejer, tørret hval (Sildepisker), tørfisk af torsk og til sidst ræklinger af havkat (dvs. havkat i skiver, som hænger på et rækværk i vinterkulde). Desværre fik vi ved denne festbanket hverken tørret moskus eller tørret rensdyr!? Efterfølgende er et par eksempler på tørremetoder, som benyttet af mine naboer, og til sidst kommer Jettes (en anden nabo) tørring af 2 hønsehoveder, som vist ikke har noget med grønlandsk kultur at gøre, men snarere lyssky caribisk nattevirksomhed.









Ingen kommentarer: